Veteranfordonsdag  Eksjö

Jag visar här endast de Europeiska bilarna. Dagen till ära fanns amerikanska bilar, mopeder, mc och traktorer. Det är med njutning man betraktar de vagnar som en gång var vanliga på svenska vägar.
Tyvärr har hobbyn övergått i något som har mer  med bekräftelse än bilintresse att göra. Pokaler, sällsynta fordon, original, inte original, blankhet. Vem som har mest rätt eller fel.  Å andra sidan är bilen något mer än att frakta kroppen i. Ett attribut som talar om vem man är. Tillbehören måste få kosta men konstigt nog är man villig att köpa bränsle så billigt som möjligt.

Nåväl, bildtexter har jag ej vågat skriva. Risken för fel är stor då jag ej har ordentlig koll på modeller och år. Jag är tacksam för hjälp med texter till bilderna och då det förekommer personer på bilderna så vill jag få ett mail från den som inte vill var med. Jag kommer då att omedelbart ta bort fotot.

Hans Fredriksson hemsida Tidsfördriv

 
     
     
         
  SAAB Volvo   DKW  
         
  Ford Cosair   Ford Taunus  
         
    Mercedes Benz  
         
  Renault   Ford Anglia  
         
    Mercedes  W115    
         
    Den här bilen känner jag till eftersom det är jag som är ägare. Mercedes-Benz 240D -75. Bilen som kunde ha hetat  Daimler, Benz eller både och. Mercedes var inte dotter till Benz eller Daimler utan till en bilförsäljare och racerförare från Österrike.
65 hk, behagliga prestanda med andra ord.
Modell W115 är designad av en fransman på Daimler-Benz, tillverkades mellan åren 1968 - 1976. Tidlös och lagom elegant i linjerna. Passar såväl slott, herresäten som garageinfarten på medelsvenssons egnahem
   
         
    Mercedes Benz 240D W115